Tigaile din gama "La Lyonnaise" sunt traditionale, ca acelea pe care bunicile noastre obisnuiau sa le foloseasca.
Caracteristici tehnice
Otelul utilizat trece printr-un tratament termic special, dobandind culoarea albastra caracteristica. Acest tratament ajuta la protejarea tigaii contra oxidarii inainte de utilizare. Acest tip de otel este de inalta calitate si este recomandat sa fie folosit pe sursele de caldura cu o intensitate mai mica.
Grosimea otelului este intre 1 si 1,5 mm si timpul de incalzire este foarte mic. Este ecologic si reciclabil, fara PTFE, fara PFOA, fara chimicale si este sigur pentru mediul inconjurator.
Manerele foarte rezistente si foarte lungi, din benzi de otel sau din otel turnat, sunt bine fixate prin nituire sau prin sudare. Stilul frantuzesc de curbare al manerelor permite o prindere optima, fara oboseala, usor de manevrat dupa bunul plac.
Tigaile din otel sunt perfecte pentru prajit si pentru rumenit (fripturi, omlete, clatite...). Pot fi folosite la un nivel semi-profesional si doar in mediul domestic.
Sfat
Incalziti bine tigaia inainte de a o folosi. Dupa ce ati terminat de gatit, nu lasati mancarea in tigaie.
Asezonare
O tigaie buna din otel este una care a fost asezonata, care a devenit neagra dupa ce a fost folosita de cateva ori. Atunci puteti gati, tapetand in prealabil tigaia cu putina grasime (ulei).
Intretinere
Pentru a va asigura ca tigaia isi pastreaza calitatile si pentru a se evita oxidarea, curatati tigaia cu apa fierbinte, fara detergent lichid de vase si apoi uscati-o rapid cu prosoape de bucatarie, din hartie. Puteti sa o tapetati cu putin ulei si sa o depozitati intr-un loc uscat.